Chatbot Fré rekruteert studenten voor de VUB

Untitled-2

Kiezen? Da’s moeilijk. De juiste studierichting kiezen? Zwijg stil, da’s nog moeilijker. En daarom sloegen de VUB en 7BOTS de handen in elkaar. Want op welke manier kunnen we toekomstige studenten helpen om de beste keuze te maken? Door te botten!

Fré van de VUB is de vrijdenkende bot van 7BOTS die studenten helpt om de juiste studiekeuze te maken. Waar? Op Facebook Messenger. Hoe? Aan de hand van enkele multiple choice vragen probeert Fré te achterhalen waar hun interesses liggen en welke richting bij hen past. En zo wordt kiezen niet alleen makkelijker, maar ook leuker. Maar waarom botten? Redenen genoeg!

  1. Onze doelgroep leeft online en een bericht op Facebook Messenger is een laagdrempelige manier om hen te bereiken.
  2. Momenteel heerst er niet veel competitie op Facebook Messenger, want wereldwijd zijn er “nog maar” 300.000 chatbots. Dat is slechts 5% van alle Facebook-adverteerders. In België is dat by the way nog véééél minder.
  3. Facebookberichten worden doorgaans 3,5% meer geopend dan e-mailberichten, geen zever.

Da’s allemaal mooi en wel, maar wat zijn de resultaten? Hier zijn er enkele, vers van de pers:

  1. 486 potentiële studenten begonnen met Fré te babbelen.
  2. Waarvan een gemiddelde van 95% alle vragen beantwoordde.
  3. Daarvan schreef 6,29% zich in voor de infodag. Da’s een mooie conversie dus!
  4. Last but not least: een tiende van de bezoekers is te danken aan onze chatbot. Merci Fré!

Fré is een gelukkige vosbot (of botvos, dat laten we in het midden). VUB is een tevreden klant. En 7BOTS is een voldaan chatbotbureau.

Voor méér resultaten en een diepgaand gesprek over lead generation bots en het nut van chatbots voor (onder andere) de recrutering van studenten: angelo.callant@7bots.be0477 41 23 98.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie