NEWSBOT_HR

News bot

Uw gepersonaliseerde news bot

Onder news bots verstaan wij alle chatbots die informatie bieden met als doel de gebruiker wijzer te maken. Daaronder vallen chatbots die actualiteitsnieuws brengen (zoals de financiële nieuwsbot van de Wall Street Journal op Messenger), weerbots (zoals Poncho op Slack en Messenger), een bot voor vegan restaurants, een bot voor ecohotels, een bot voor toeristische attracties, stadsgidsbots, een kattenverzorgingsbot, enzovoort. De mogelijkheden zijn oneindig, en 7BOTS denkt graag met u mee om uw custom-made news bot te creëren.

Oriëntatie, inspiratie, loyauteit

News bots dekken het eerste station van de customer journey: ze informeren en bieden de gebruiker oriëntatie. Vele news bots gaan nog een station verder: ze bieden inspiratie. Sommige bots kunnen ook random of zelfs gepersonaliseerde inspiratie bieden in de vorm van pushberichten (zoals DM Zapt op Messenger). Dat kan tekst zijn, maar ook beelden en video. Heel wat news bots trachten retentie te creëren. Een ideale manier om klanten te “binden” aan de chatbot is door hen te laten registreren voor updates. Op die manier wordt informatie een instrument om brand loyalty te genereren.

Voorbeelden van nieuwsbots

Enkele voorbeelden van news bots? Een fitnessketen lanceert een chatbot rond obesitas, een farmaceutisch merk lanceert een chatbot rond MS, een sojamerk lanceert een chatbot rond veganisme, een verzekeringsmerk lanceert een chatbot rond verkeerskennis, een afvalmaatschappij lanceert een chatbot rond recyclage. Chatbots kunnen in sommige gevallen een laagdrempelig alternatief vormen voor menselijke hulplijnen, bijvoorbeeld in verband met incontinentie, soa’s, huiselijk geweld, incest. De chatbot verwijst op het eind van de conversatie door naar professionele hulp. Bijsluiters van geneesmiddelen, handleidingen van doehetzelfmeubels, belastingaangiftes: ze zijn stuk voor stuk vertaalbaar naar een conversationele interface.

Ontdek ook onze andere bots, of boek een afspraak met een mens van 7BOTS.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie