Ontdek onze 7 chatbots

Optimaliseer de interactie met uw doelgroepen

Waarom 7 chatbots? Omdat er 7 dwergen zijn? U weet wel, die 24/7 werkende bots die Sneeuwwitje een prinselijke lead bezorgden. Nee, we hebben 7 types chatbots in het leven geroepen, omdat chatbots verschillende nuttige functies kunnen vervullen in de interactie tussen bedrijven (of merken of organisaties) en hun doelgroepen. Chatbots kunnen meer bepaald een cruciale rol spelen in de verschillende fasen van de customer journey.

Chatbots in de customer journey

Lead generation bots oriënteren en inspireren de bezoeker (de kandidaat-koper, de aspirant-student …). E-commerce bots gaan nog een stap verder, tot de transactie. Q&A bots zijn de eenvoudigste bots, die de bezoekers (die geen zin hebben in lange Q&A-lijsten) wijzer maken of helpen te navigeren op een site. News bots bieden nieuws (over het weer, restaurants, toeristische attracties …) en streven zoveel mogelijk retentie na, dat wil zeggen, terugkerende bezoekers of abonnees. Entertainment & gamings bots bieden inspiratie en fun, en proberen een speelroutine aan te kweken.

Marketingbots kunnen dan weer een rol spelen als promotionele bot of campagnebot. Het conversiemoment kan onder andere een gedragswijziging zijn (trager rijden, gezonder eten …). Business bots, ten slotte, vormen in ons rijtje een uitzondering, omdat ze een interne rol vervullen in uw bedrijf of organisatie, bijvoorbeeld om het proces van verlofaanvragen te faciliteren of lunchafspraken tussen collega’s te coördineren.

Technische én creatieve excellentie

Een bot is een extra medewerker. Een die bovendien zeer visibel is en die 24/7 ter beschikking staat van uw klanten. Hij (of zij) is bijgevolg een van de eerste ambassadeurs van uw bedrijf, organisatie of merk. Het belang van het grafisch ontwerp en de conversatiestijl van uw chatbot kunnen niet onderschat worden. 7BOTS hecht dan ook even veel aandacht aan de creatieve kwaliteit – het grafisch design en de redactionele content – als aan de technisch-operationele kwaliteit. Een bot van 7BOTS is niet alleen praktisch, maar wil ook bijdragen tot een globale customer experience die positief afstraalt op uw organisatie.

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie